ID
Cauta un anunt dupa ID pe Coriax
Curs Euro

  1 EUR = LEI

Curs USD

  1 USD = LEI

 
Mr.D Imobiliare
 

SFATURI PENTRU CUMPARATOR

 Sfaturi imobiliare cand vrei sa cumperi

Coriax - ghidul tau la cumpararea de locuinte

Cumpararea unei locuinte este o investitie destul de  mare. Poate una dintre cele mai mari investitii pe care le facem in viata. 

Este o situatie delicata pentru noi toti, mai ales daca participi la procesul de cumparare de locuinte pentru prima data si nu cunosti pasii .

 Agentia Coriax iti ofera o multitudine de sfaturi imobiliare bune si o prezentare generala a modului de cumparare a unei locuinte. Vei fi purtat printr-un intreg proces - de la ideea ta de a-ti cumpara o casa si pana la momentul in care locuinta la care ai visat  este gasita .

 O discutie  avuta cu un consultant imobiliar te poate indruma, de asemenea, catre locuinta mult visata. Consultantul imobiliar iti va trimite recomandari in functie de criteriile tale, iar la final vei plati un comision pentru serviciile pe care ti le oferim . Acest comision variaza  intre 2% +TVA in interiorul orasului si 6%+TVA in judet, din valoarea de tranzactionare Pretul pe care il vei plati pentru o locuinta este partea cea mai importanta din totalul costurilor aferente cumpararii unui imobil, dar nu trebuie omise nici costurile aditionale (comisionul agentiei imobiliare, taxele notariale, costul evaluarii imobilului, primele de asigurare, costuri de finantare etc.) S-ar putea sa vrei sa iti cumperi mobila noua sau sa renovezi locuinta.

Cu ce suma trebuie sa pornesti?

Daca ai intentia de a cumpara un imobil, in mod normal trebuie sa ai minim 10% din valoarea imobilului.


Coriax Imobiliare sugereaza cumparatorilor sa inceapa procesul de cautare a unui credit imobiliar/ipotecar, inaintea cautarilor efective de locuinte.

 

Gaseste-ti casa de vis pe www.coriax.ro

Coriax vine cu o solutie eficienta pentru tine. Acceseaza site-ul  www.coriax.ro si vei regasi  cele mai bune oferte de pe piata imobiliara .Desi avem o multime de oferte de vanzare pe site-ul nostru, nu intotdeauna exact cea pe care o cauti se numara printre ele.

In schimb, exista sansa ca aceasta sa apara mai devreme sau mai tarziu. 

Realizeaza-ti o cautare relevanta pe www.coriax.ro pentru casuta ta de vis cu toate dorintele si cerintele pe care le ai .Vei primi in mod regulat notificari atunci cand vor aparea noi oferte imobiliare si care vor corespunde criteriilor alese de tine. 

Foloseste www.coriax.ro in cautarea locuintei tale

 Vanzatorul foloseste www.coriax.ro  pentru a stoca toate informatiile importante despre oferta sa imobiliara. Astfel, va fi un avantaj pentru tine in a-ti cauta locuinta de vis .

Planifica  o vizionare

Dupa folosirea internetului si vizionarea mai multor anunturi imobiliare, a venit timpul vizionarii reale pentru a obtine cat mai multe informatii despre locuinta dorita, si a vedea daca locuinta se potriveste cu descrierea si asteptarile tale.

 La toate prezentarile ofertelor imobiliare de pe www.coriax.ro poti contacta consultantul imobiliar sau agentia imobiliara  prin telefon sau email.

 Prin prezentarea locuintei atat consultantul imobiliar cat si/sau proprietarul vor sta la dispozitia ta cu informatii detaliate despre oferta . Nu uita sa pui  intrebari despre caracteristicile proprietatilor care iti plac, astfel incat sa poti lua decizia cea mai buna.

Vizionarea poate dura mai mult sau mai putin, in functie de cat de interesat esti de locuinta. De obicei, vezi rapid daca locuinta este cea pe care ti-ai dorit-o 

 

Verifica actele de proprietate ale vanzatorului 

Cand ai gasit un imobil care iti place, trebuie sa stii ca verificarea documentatiei  este foarte importanta. Pe acte  nu trebuie sa apara stersaturi, stampile neclare, semnaturi indescifrabile ale notarilor sau ale altor persoane .

Pentru a putea fi vandut, un imobil trebuie sa aiba obligatoriu cadastru , intabulare si certificat energetic. Solicita vanzatorului o copie dupa dosarul de cadastru si un Extras de Carte Funciara pentru a vedea daca acesta este proprietarul si are dreptul sa vanda locuinta, dar si daca asupra imobilului sunt inscrise ipoteci, sarcini etc. In Extrasul de Carte Funciara se poate vedea cine este proprietarul (in partea I) si ce sarcini sunt asupra imobilului (in partea III).

Verifica la Administratia Financiara daca proprietarul este sau nu cu plata impozitelor pentru casa la zi (Certificat fiscal eliberat de circa financiara in raza careia se afla locuinta) si solicita-i documente care sa arate ca nu are datorii la furnizorii de utilitati sau la intretinere daca este cazul.


Coriax Imobiliare recomanda folosirea unor persoane autorizate

In general, intr-o tranzactie imobiliara, consultantul imobiliar reprezinta atat vanzatorul cat si cumparatorul. Prin urmare, pentru ca verificarile de documente sa se realizeze cat mai eficient posibil, este preferabil ca acestea sa fie efectuate de catre notari publici 

Semnarea antecontractului de vanzare-cumparare

Odata ce ti-ai gasit locuinta pe care te-ai decis sa o cumperi, urmeaza semnarea antecontractului de vanzare-cumparare. Este preferabil sa se realizeze in fata unui notar public cu care va trebui sa intrii in toate detaliile. Sunt legale si valabile si antecontractele de vanzare-cumparare semnate la agentiile imobiliare. Iti recomandam ca termenul pe care il stabilesti in antecontract pentru incheierea contractului de vanzare-cumparare sa fie de cel putin 30 de zile de la semnarea antecontractului pentru a avea timp pentru procurarea si incheierea documentatiei de credit.

Daca nu ai creditul aprobat, atunci va trebui sa te grabesti si sa procuri toate documentele necesare, solicitate de catre consilierul client in timpul intalnirilor avute la banca.

Nu uita ca nu esti singurul care isi achizitioneaza o locuinta, cu siguranta inaintea ta au fost persoane care au intimpinat aceleasi dificultati si pentru care au fost gasite deja solutii.

Incheierea contractului de vanzare-cumparare

Intr-o zi stabilita de comun acord va avea loc semnarea contractului de vanzare-cumparare si a contractului de ipoteca (in situatia in care achizitionezi imobilul prin credit bancar). Semnarea celor doua contracte se realizeaza in fata notarului public si a reprezentantului legal al bancii finantatoare.

Inscrierea in Cartea Funciara

Dupa semnarea contractului/contractelor, notarul public care a autentificat actul/actele le transmite Biroului de Carte Funciara competent, pentru ca dreptul tau de proprietate si, dupa caz, inscrierea ipotecii asupra imobilului in favoarea bancii finantatoare, sa fie inscrise in Cartea Funciara.

Intabularea

Intabularea este acel document care din punct de vedere juridic transfera dreptul de proprietate cumparatorului. Numai acea persoana care este listata in calitate de proprietar al locuintei, va avea dreptul de a vinde sau sa imprumute bani de la banca lasand garantie locuinta. Scopul principal al intabularii este de a fi recunoscut noul proprietar.

Ce  faci dupa achiztionarea locuintei?

In termen de cel mult 30 de zile de la semnarea contractului de vanzare-cumparare, trebuie sa te prezinti, in calitate de proprietar, la Administratia Financiara in a carei raza teritoriala este situat imobilul achizitionat, ca sa realizezi inscrierea ca titular de rol fiscal pentru imobil.


Felicitari pentru noua ta casa!

Dupa cum poti vedea,agentia CORIAX este gata sa te ajute pe tot parcursul acestui proces destul de complicat, care este achizitionarea unei locuinte. Esti intotdeauna binevenit sa ne contactezi pe adresa de email office@coriax.ro chiar si dupa sfarsitul unei tranzactii imobiliare facilitate de noi, daca exista ceva de care nu esti sigur.

 


Imagini

Fara poze 
Nu sunt imagini definite

Ai un imobil de vanzare, inchiriat sau doresti sa faci un schimb?
Publica anuntul tau pe siteul www.coriax.ro si siteurile partenere!

Copyright 1997 - 2018 © CORIAX 97 Toate Drepturile Rezervate

Agentie imobiliara Coriax - Imobiliare Constanta - Anunturi imobiliare - Tranzactii Imobiliare - Vanzari Inchirieri - apartamente, case, birouri, terenuri, vile, spatii, comerciale

Web design by UNIGRAPHICS